Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Logo KMO-Portefeuille THE Institute

Wat is de kmo-portefeuille?

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse overheid voor opleidingen en advies door erkende dienstverleners. Met deze maatregel kan een middelgrote onderneming jaarlijks 15.000 euro subsidies krijgen en kleine ondernemingen jaarlijks 10.000 euro voor opleiding en advies.

Let wel op: om aanspraak te kunnen maken op de kmo-portefeuille, dient je opleiding of adviesproject een minimumbedrag van 100 euro excl. BTW te beslaan.

Voor wie is de kmo-portefeuille

Ben je de zaakvoerder van een kmo (kleine of middelgrote onderneming), beoefenaar van een vrij beroep of ben je zelfstandige, dan kom je in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

Alle verdere voorwaarden verbonden aan de kmo-portefeuille voor opleidingen en advies vind je op de site van de Vlaamse overheid.

Ik wil gebruikmaken van de kmo-portefeuille voor opleidingen. Hoe doe ik dit?

Het bedrag dat je kan inbrengen omvat enkel het volledige cursusgeld exclusief btw. Voor het exacte bedrag consulteer je onze website en zoek je de opleiding op waarvoor je bent in geschreven.

  Stappen:
 1. Je schrijft je in voor een opleiding en ontvangt een factuur van THE Institute, en alle betalingsinformatie.
 2. Je registreert, en meldt je aan op de kmo-portefeuille website:
  • Registreer jouw kmo online (enkel bij een eerste aanvraag) via www.kmo-portefeuille.be met je elektronische identiteitskaart (e-ID) of via je federaal token. Vul de gegevens van je kmo in.
  • Na de registratie krijg je een activerings-URL opgestuurd per post. Tik de activerings-URL op het internet in en login met je e-ID of federaal token.
  • Je bent nu gelinkt aan een kmo.
 3. Je dient een projectaanvraag in en geeft als projectbedrag het inschrijvingsgeld excl. btw in. Je vindt het bedrag terug in de bevestigingsmail van THE Institute of op de website.
 4. De portefeuille geeft aan hoeveel zij subsidiƫren en hoeveel jij dient te betalen
 5. Je betaalt jouw deel
  • Bij factuurnummer geef je de gestructureerde mededeling, factuurnummer of OGM-code in en geef je toestemming om de portefeuille door te storten op onze rekening.
  • De betaling van KMO-portefeuille naar ons duurt gemiddeld 14 kalenderdagen!
 6. Je betaalt de btw rechtstreeks aan THE INSTITUTE met vermelding van het factuurnummer uit de factuur.
 7. Na 14 werkdagen ontvangen wij jouw volledige betaling en is de inschrijving compleet.
  Belangrijke info
 • Het inschrijvingsgeld excl. BTW moet minstens 100 euro bedragen.
 • Je aanvraag moet ten laatste 2 weken na de start van de opleiding gebeuren.

Ik wil gebruik maken van de kmo-portefeuille voor advies, hoe doe ik dit?

Gelieve ons te contacteren voor verdere stappen.

Logo kmo-portefeuille Erkenningsnummer

Kmo-portefeuille is een dienst van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Heb je vragen? Je kan hiervoor terecht op het gratis nummer 1700 of check de uitgebreide faq op de site van kmo-portefeuille.

Heb je een advies- of opleidingsvraag en kom je in aanmerking voor deze steun? Neem dan snel contact op met THE INSTITUTE op 050 33 33 40 of info@t-h-e-institute.org.

Top